miércoles, 30 de abril de 2014

Activitat de nit: Fem Fanalets

Hola amics!
Avui us presentem una activitat de nit : Fem Fanalets.

Materials necessaris:


 1 POT de llauna Nesquik

- PAPER, LLAPIS i REGLA per fer la sanefa
- 1 PUNXÓ o un clau llarg
- Martell
- FILFERRO domable
- Decoracions de fer collarets (amb forat al mig)
- 1 ESPELMA petita

 


Després de tenir els materials, caldrà omplir d'aigua el pot de Nesquik i congerar-lo ( 1 dia).
Mentrestant, dibuixem una sanefa en un paper en blanc que ens servirà de plantilla. Algunes idees: 






Un cop feta la sanefa, l’enrotllem al voltant del pot de llauna (fixant-la amb celo a les parts superiors i inferiors del pot).


I una vegada la tinguem ben fixada, comencem a perforar la sanefa amb el punxó o clau llarg. Ens podem ajudar amb un martell, encara que si la llauna no és molt dura, amb la simple força o pressió de la mà aconseguirem fer petits forats.




Una vegada hàgim perforat tots els perfils dels dibuixos de la sanefa, retirem el paper / plantilla i descobrirem la obra d’art que ens ha quedat. El que era un simple pot de llauna ha passat a ser una creació!!!



Fem dos forats finals, un a cada cantó de la part superior que ens serviran per col.locar la nansa del fanalet.
Passem el filferro però abans de fixar-lo a banda i banda li podem decoracions per tal que quedi més bonic. Podem agafar les típiques peces de fer collarets.
I, per últim, li col.loquem una espelmeta petita a l'interior. Apagueu els llums i ... veureu  quin resultat n’obteniu.





 

Esperem que us agradi, nosaltres ho vam realitzar i ens va quedat molt xulo!!

Molts petons, Mercè i Maria











Activitat de dia: Roselles


Hola amics! Bona tarda!
Ja tornem a ser aquí un dia més, per explicar-vos...
Algunes activitats que podeu fer amb els vostres infants durant un dia radiant de Primavera!!!

Que us sembla, anar pel bosc i agafar unes quantes roselles?
I si amb aquestes fem això?

Material necessari:


Edat nens: 3-12 anys 
Material necessari
  • 1 cartolina blanca A-4 per nen
  • Roselles
  • Fulls de plastificar
  • Llana verda
  • Cola
Muntatge treball
Després de passejar ahir per Girona i trobar-nos envoltades de tantes flors, vam decidir fer aquestes tapes d’àlbum de fotos tant primaverals.
1. Enganxarem els petàls de les roselles fent un dibuix creatiu a sobre de la cartolina blanca. ATENCIÓ:  Posarem només un punt de cola per aguantar el pètal per tal de que no es mogui alhora de plastificar-ho.
2. Amb la llana verde farem les tijes i les fulles, herba.... 
3. Posarem la cartolina blanca amb la rosella i les fulles dins d'un full de plastificar i ho passarem per la màquina.
JA TENIM LA PORTADA ELABORADA !!!
4. Finalment, col·locarem fulls de paper per enganxar les fotografies que més desitgem i un altre full de cartolina verda per finalitzar l'àlbum. Aquest fulls aniràs foradats per tal de passar una cinta que recollin totes les fulles en forma d'àlbum. (Amb dos forats n'hi haurà prou).
Esperem que us agradi
Molts petons,  Mercè i Maria

miércoles, 16 de abril de 2014

Cançons infantils

Bona tarda amics!
A continuació, us deixem un seguit de cançons infantils que parlen sobre el dia i la nit.
Desitgem que us agradin

Molts petons, Mercè i Maria

Cançons del dia:





Cançons de la nit:





Evolució dels patrons del son


El patró del son canvia amb l'edat i es va adaptrant al ritme biològic propi. En les persones adultes el ritme biològic es repeteix cada vint-i-quatre hores i en regula les necessitats: marca els patrons de son-vigília, els moments en què, es té gana, la secreció d'hormones, la temperatura del cos, etc. Per sentir-se bé, s'ha de procupar que aquest cicles funcionin correctament.

Elc cicles del son infantil
  • Prenatal : A partir de les dotze setmanes de gestació ja es poden distingir dues formes de son, semblant al son lent i al son REM. A partir de les trenta-dues setmanes de gestació es distingeixen períodes de vigília. 
  • Nounats: Es passen agirebé tot el dia dormint ( dormen entre setze i disset hores cada dia). Així al llarg del dia realitzen molts cicles son-vigilia que a poc a poc s'aniràn reduint i adaptant al ritme de l'entorn.
  • A partir dels tres mesos: Es produeix un canvi en el ritme biològic, ja que s'avandonen progressivaments els cicles d'entre tres i quatre hores per adaptar-se al ritme biològic de vint-i- quatre hores. Els nadons poden dormir quatre o cinc vegades durant el dia i un 70% d'aquest infants ja dormen vuit hores seguides durant la nit, un fet important ja que el patró de son s'adapta al de les persones adultes. La durada del seu període d'activitat és de una o dues hores.
  • A partir dels dotze mesos: Fins als dotze mesos dormen entre tres i quatre vegades al dia i només un 10% dels infants no dorm tota la nit seguida. A partir dels divuit mesos, dormen en dos períodes al dia els de vigilia es van ampliant de manera progressiva i disminueix el nombre total d'hores que necessiten dormir durant el dia.
  • A partir dels tres o quatre anys: Fins als quatre o cins anys es pot mantenir la migdiada divint els períodes d'activitat en dos. Les hores de son nocturn han de ser deu o onze. En molts casos, els tres anys coincidint amb l'entrada a l'escola infantil, es suprimeix la migdiada del horari infantil. 



Son i descans en la infància

Hola amics!
Us deixem informació molt interessant sobre el descans en la infància.
 Esperem que us sigui útil

Molts petons, Mercè i Maria




En la infància, el repòs i el son són necessitats bàsiques, atès que, a més de contribuir a la recuperació d'energies, com passa amb els adults, ajuden al procès de maduració i de desenvolupament dels sistemes funcionals.
El son és el sistema per excel·lència per recuperar energies. Suposa un descans, una modificació de l'activitat de les estructures celebrals que s'encarreguen de la regulació i de l'organització de totes les funcions vitals. Gràcies al som, doncs, aquestes estructures es recarreguen i es desintoxiquen.
 
El son és un procès fisiològic durant el qual hi ha una ruptura de relacions amb el món exterior, canviant les funcions de la vida relació (motilitat, to muscular) que queden molt reduides i canvien també les funcions vegetatives ( temperatura, pols... ) que es moderen. És un procès d'inhibició activa.

En el nounat, el son ocupa, la major part del seu temps, unes disset hores, i es reparteix en cicles de tres o quatre hores regulats pels períodes d'alimentació i higiene. A poc a poc, els períodes de vigília s'allarguen i les hores de son disminueixen; cap als cinc anys, deu o onze hores de son nocturn són suficients per recuperar les energies gastades.


Què passa durant el dia i durant la nit?




Estimats amics:
Aquí us deixem un cortometratge de Pixar que tracta sobre les diferències entre el Dia i la Nit a través de les imatges que apareixen  a les panxes d'aquests personatges.
L'hem vist i ens ha agradat molt, és molt divertit i entretingut.
Desitgem que us agradi

Molts petons, Mercè i Maria

Benvinguda

Bona tarda a tothom!
Som la Mercè i la Maria de 2n de TEI de l'Institut Joan Coromines de Pineda de Mar i tenim moltes ganes de realitzar aquest bloc.
En ell, trobarem informació sobre el Dia i la Nit, com treballar aquests conceptes amb els petits de la casa, diferents activitats , cançons per dormir i cançons per llevar-se, tractarem el son i el descans en la infància i la importància que té en la vida de les persones.